marți, 27 decembrie 2011

Zeolitul si efectele sale miraculoase

Zeolitul este un mineral, un aluminosilicat format cu milioane de ani in urma, din interactiunea dintre lava fierbinte emisa de catre vulcani si apa de mare. In lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliti, cu structuri si compozitii chimice diferite, dar in terapie s-a folosit pana acum unul singur, numit clinoptilolit. Numele de zeolit a fost dat de catre mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt si vine din greaca veche, unde ze inseamna a fierbe, iar lithos inseamna piatra. Deci zeolitul ar insemna in traducere etimologica piatra care fierbe, aluzie la formarea acestuia prin spectaculoasa interactiune dintre lava incinsa si apa marii. Folosirea zeolitului in terapie este o traditie cu o vechime de cateva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important in medicina Ayurveda (medicina traditionala indiana) si in medicina traditionala chineza, dar si in medicina populara ruseasca.
 
Blocul de siliciu din zeolit este neutru din punct de vedere electric, dar blocul din aluminiu poarta o sarcina negativa, si care creeaza locuri incarcate negativ în toata structura de cristal.

Un cadru tridimensional produce incarcarea neta negativa ce atrage poluantii din jur si este echilibrata in schimb de cationii de Calciu, Magneziu, Fosfor.
Zeolitul (Clinoptilolitul) atrage mineralele pozitive, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, sodiu si fier. Acesti cationi incarcati pozitiv, sunt inlocuiti apoi cu metalele grele, cum ar fi cadmiu, mercur, nichel, arsenic si sunt eliminate în conditii de siguranta din organism datorita zeolitului ce actioneaza ca un catalizator.

Ionii mai mici, cum ar fi mercurul si cadmiul sunt atrase adanc structura-cusca a zeolitului si retinute pentru eliminarea în conditii de siguranta.
Studii clinice facute pe voluntari au demonstrat o crestere a excretiei urinare in termen de 1 saptamana, 5-7 ori mai mare. Pe tot parcursul detoxifierii cu zeolit se cere o hidratare abundeta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu