vineri, 31 ianuarie 2014

trei minerale care sustin o buna functionare a colonului




Pentru ca colonul nostru sa functioneze in conditii optime si pentru a fi capabil sa se refaca are nevoie de sodiu, potasiu si magneziu.  Descoperiti rolul  acestor trei minerale si alimentele in care sunt gasite!
Medicul Bernard Jensen, parintele detoxifierii intestinale, sustine ca dezechilibrul chimic sau nutritional cu care se confrunta organismul nostru reprezinta o sursa de probleme periculoase pentru sanatate, deoarece ele pot fi asimptomatice de-a lungul unei indelungi perioade. Potrivit dr. Jensen tocmai aceste dezechilibre conduc, in timp, la aparitia unor afectiuni grave precum cancerul de colon. Si toate aceste probleme apar datorita faptului ca organismul este privat o perioada indelungata de timp de nutrientii esentiali atat de necesari.
Potrivit dr. Bernard Jensen, pentru ca colonul nostru sa ramana unul sanatos, avem nevoie de trei minerale esentiale, si anume: sodiu, potasiu si magneziu. 
Rolul sodiului
Sodiul este responsabil de neutralizarea acidului si a gazelor de putrefactie din colon, actionand asemenea unui calmant al tractului intestinal. Deasemenea sodiul este necesar si articulatiilor, ligamentelor si tendoanelor. 
Cele mai bune surse de sodiu sunt:  zerul, laptele de capra si smochinele, merele, caisele uscate, sfecla, maslinele megre, morcovii, telina, nautul, nuca de cocos uscata, papadia, curmalele, galbenusul de ou, pestele, hreanul, algele, lintea, patrunjelul, mazarea uscata, prunele uscate, strugurii, varza rosie, ardeiul rosu, semintele de susan, semintele de floarea-soarelui, capsunile.
Rolul potasiului?
Doctorul Bernard Jensen afirma ca potasiul este implicat in depozitarea carbohidratilor folositi drept combustibil de catre muschi si la mentinerea elasticitatii muschilor care accelereaza timpul tranzitului intestinal. Cele mai bogate alimente bogate in potasiu sunt:  maslinele negre uscate la soare, insa exista si alte alimente aproape la fel de bogate in potasiu. Iata care sunt acestea: merele cu tot coaja, bananele, fasolea boabe, sfecla, migdalele, coacazele, broccoli, morcovii, nucile caju, castravetii, curmalele, smochine uscate, laptele de capra, strugurii, salata verde, lintea, fasolea verde, orezul alb, semintele de susan, laptele de soia, spanacul, rosiile, nucile, taratele de grau.
Rolul magneziului?
Magneziul actioneaza ca laxativ, ajutand la eliminarea balonarilor si a spasmelor intestinale. Doua surse importante de magneziu il reprezinta: malaiul si germenii de grau. Insa, nu facem referire la malaiul prezent in comert, deoarece acesta este rafinat. Cel mai bun malai este pe cel de la tara sau din magazinele naturiste. O alta sursa buna de magneziu este si orezul integral.
Iata o lista cu alte alimente bogate in magneziu: mere, avocado, fasolea uscata, sfecla, nuci de Brazilia, varza, nuci de cocos, curmale, andive, smochine uscate, lintea, menta, ovazul, patrunjel, piersici, arahide/alune, prune, lapte de soia, tofu, peste, lapte de capra, ardei verde, miere de albine, orez salbatic, grau integral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu