vineri, 31 ianuarie 2014

cum ne pot imbolnavi setimentele negative





Despre legatura dintre psihic si somatic s-au scris foarte multe. Ultimele descoperiri din lumea medicala au evidentiat exiztenta unor boli numite psihosomatice, adica boli declansate si intretinute de factorii psihici. Din pacate nu multi s-au incumetat sa patrunda si sa inteleaga procesele de la nivel subconstient, acolo unde se formeaza germenii fiecarei boli.

Stresul, ca expresie a unei tensiuni psihice intense, afecteaza, potrivit Asociatiei Americane de Psihologie, mai mult de 45% dintre adulti. Unii reusesc sa descarce aceasta tensiune prin emotii gen: furie, isterie, crize de plans etc. Dar si aceste emotii trebuie exprimate moderat, pentru a cauza daune interioare. Cele mai multe persoane insa traiesc emotiile negative in mod repetat, ori de cate ori se intalnesc cu persoana sau mediul care are efect stresant asupra lor.

Ce se petrece in forul nostru interior in timpul unei furtuni emotionale? La nivel comportamental se pot declansa crize de plans sau de ras, incruntare, persoana devine irascibila etc. La nivel fiziologic, ritmul cardiac se mareste, stomacul nu mai digera, vasele sanguine se contracta, iar transpiratia se poate intensifica.

Intre afectiunile psihosomatice acceptate de medicina alopata astazi regasim: hipertensiunea, astmul bronsic, colonul iritabil, gastrita si ulcerul duodenal, aritmiile cardiace, cardiopatia ischemica, tulburarile hormonale, unele alergii si eczeme, psoriazis si altele.

- Supararea si tensiunea resimtite in cadrul unui conflict familial sau profesional determina stomacul sa secrete mai mult suc gastric decat in mod obisnuit cauzand iritarea mucoasei stomacale, cauzand in timp aparitia gastritei sau ulcerului.

- Nemultumirea de sine, de viata sau de ceilalti, lipsa de incredere in viitor, tendinta spre culpabilizare cauzaea de cele mai multe ori aparitia insomniei.

- Mania afectează inima; unele studiile recenete au evidentiat faptul ca persoanele furioase sunt de trei ori mai predispuse la infarct, unul dintre motive fiind acela ca in timpul crizei sangele nu mai iriga suficient inima.

- De asemenea, emotiile negative slabesc sistemul imunitar, persoanele pesimiste si anxioase fiind mai vulnerabile in fata infectiilor virale sau bacteriene.

La polul opus, optimismul mobilizeaza organismul in lupta cu boala, iar grabind vindecarea. Unele studii recente din domeniul neurostiintei evidentiaza faptul ca emotiile influenteaza dezvoltarea cognitiva si joaca un rol central in dezvoltarea aproape a tuturor aspectelor comportamentale interpersonale. Astfel, afectivitatea pozitiva (incredere, caldura sufleteasca, prietenie etc.) traita si impartasita de subiect, stimuleaza functiile de adaptare si procesele de invatare, persoana reusind sa integreze mai usor noi sarcini, situatii, persoane, sa gaseasca solutii si sa colaboreze in mod armonios.

trei minerale care sustin o buna functionare a colonului




Pentru ca colonul nostru sa functioneze in conditii optime si pentru a fi capabil sa se refaca are nevoie de sodiu, potasiu si magneziu.  Descoperiti rolul  acestor trei minerale si alimentele in care sunt gasite!
Medicul Bernard Jensen, parintele detoxifierii intestinale, sustine ca dezechilibrul chimic sau nutritional cu care se confrunta organismul nostru reprezinta o sursa de probleme periculoase pentru sanatate, deoarece ele pot fi asimptomatice de-a lungul unei indelungi perioade. Potrivit dr. Jensen tocmai aceste dezechilibre conduc, in timp, la aparitia unor afectiuni grave precum cancerul de colon. Si toate aceste probleme apar datorita faptului ca organismul este privat o perioada indelungata de timp de nutrientii esentiali atat de necesari.
Potrivit dr. Bernard Jensen, pentru ca colonul nostru sa ramana unul sanatos, avem nevoie de trei minerale esentiale, si anume: sodiu, potasiu si magneziu. 
Rolul sodiului
Sodiul este responsabil de neutralizarea acidului si a gazelor de putrefactie din colon, actionand asemenea unui calmant al tractului intestinal. Deasemenea sodiul este necesar si articulatiilor, ligamentelor si tendoanelor. 
Cele mai bune surse de sodiu sunt:  zerul, laptele de capra si smochinele, merele, caisele uscate, sfecla, maslinele megre, morcovii, telina, nautul, nuca de cocos uscata, papadia, curmalele, galbenusul de ou, pestele, hreanul, algele, lintea, patrunjelul, mazarea uscata, prunele uscate, strugurii, varza rosie, ardeiul rosu, semintele de susan, semintele de floarea-soarelui, capsunile.
Rolul potasiului?
Doctorul Bernard Jensen afirma ca potasiul este implicat in depozitarea carbohidratilor folositi drept combustibil de catre muschi si la mentinerea elasticitatii muschilor care accelereaza timpul tranzitului intestinal. Cele mai bogate alimente bogate in potasiu sunt:  maslinele negre uscate la soare, insa exista si alte alimente aproape la fel de bogate in potasiu. Iata care sunt acestea: merele cu tot coaja, bananele, fasolea boabe, sfecla, migdalele, coacazele, broccoli, morcovii, nucile caju, castravetii, curmalele, smochine uscate, laptele de capra, strugurii, salata verde, lintea, fasolea verde, orezul alb, semintele de susan, laptele de soia, spanacul, rosiile, nucile, taratele de grau.
Rolul magneziului?
Magneziul actioneaza ca laxativ, ajutand la eliminarea balonarilor si a spasmelor intestinale. Doua surse importante de magneziu il reprezinta: malaiul si germenii de grau. Insa, nu facem referire la malaiul prezent in comert, deoarece acesta este rafinat. Cel mai bun malai este pe cel de la tara sau din magazinele naturiste. O alta sursa buna de magneziu este si orezul integral.
Iata o lista cu alte alimente bogate in magneziu: mere, avocado, fasolea uscata, sfecla, nuci de Brazilia, varza, nuci de cocos, curmale, andive, smochine uscate, lintea, menta, ovazul, patrunjel, piersici, arahide/alune, prune, lapte de soia, tofu, peste, lapte de capra, ardei verde, miere de albine, orez salbatic, grau integral.

gripa


Gripa ( Influenta)

Este o boala infecto- contagioasa, cauzata de virusuri, caracterizata prin febrasi, in special, simptome din partea aparatului respirator ( tuse, stranut, coriza). Se recomanda repaus la pat, regim alimentar bogat in vitamine, dulciuri, fainoase, combaterea febrei, a tusei si a durerilor musculare.
Ceaiuri
Flores Sambuci ( flori de soc), cu actiune sudorifica, combate febra. Se beau 3-4 cani pe zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite la cana.
Gentiana lutea L.( ghintura) contra febrei. Se foloseste ca decoct cu o lingurita de planta maruntita la 500 ml apa rece. Se fierbe 15 minute si se bea fractionat in trei reprise, inaintea meselor principale.
Centaurium erythraea Rafn. ( C. umbellatum Gilib) ( tintaura). Se foloseste ca infuzie dintr-o lingurita de planta la 250 ml apa clocotita. Se bea cate 1/3 din aceasta cantitate inaintea meselor principale. Tinctura din 20 g planta macerate in 100 ml alcool 70 grade. Timp de cinci zile se iau cate 30-40 picaturi, de trei ori pe zi, inainte cu o ora de mese.
Ocimum basilicum L. ( busuioc). Se foloseste ca infuzie, dintr-o lingurita de planta la 200 ml apa clocotita. Se beau trei cani pe zi, caldute, dupa mesele principale, din care una seara la ulcare.
Arctium lappa L. ( brusture). Se foloseste ca decoct din doua linguri radacina maruntita la 500 ml apa clocotita. Se continua fierberea inca doua minute, apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 15 minute. Lichidul rezultat se bea caldut, in 3-4 reprize, in decursul unei zile.
Eryngium planum L. ( scai vanat) combate tusea). Se foloseste ca decoct din doua linguri de planta la cana. Se iau patru linguri pe zi.
Cetraria islandica (L.) Ach. ( lichen de piatra). Se face un decoct din care se beau doua cani pe zi, de preferat in amestec cu lapte, o lingurita planta la cana, la care se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodium.
Marrubium vulgare L. ( unguras). Se beau trei cani pe zi dintr-o infuzie cu o lingurita de planta la cana.
Cortex Salicis ( coaja de salcie). Se foloseste ca dcoct din doua linguri la o cana.Se iau trei linguri pe zi pentru combaterea durerilor musculare.
Scortisoara si cuisoarele cu actiune antivirotica. Se beau doua cani pe zi dintr-o infuzie cu cate o lingurita de planta pisata ( din fiecare) la cana.
Ceai sudorific plafar. Se beau 2-3 cani pe zi dintr-o infuzie de 1-2 lingurite la cana.
Inhalatii
- Ocinum basilicum L. ( busuioc) si Carum Carvi L. ( chimen). Intr-un vas cu apa in clocot se pun cate doua lingurite de amestec pentru o inhalatie. Se pot face doua inhalatii pe zi, din care una seara la culcare.
Frectii
Flores Lavandulae ( flori de leventica). Se fac frectii cu otet aromatic preparat prin macerare. Timp de sapte zile, din 60-80 g flori peste care se pune un litru de otet rezulta maceratul. Se strecoara prin presare, apoi se fac doua frectii pe zi.
Flores Rosae 9 petale de trandafir). Se fac frectii din otet aromatic preparat prin macerarea, timp de cinci zile, a cate 100 g petale, 100 ml alcool si 900 ml otet. Se strecoara printr-un tifon presandu-se bine petalele.
Rp 1 Flores Lavandulae( flori de levantica)  40 g
Folium Menthae ( Frunze de menta)  20 g
Folium salviae ( Frunze de salvie )  20 g
Herba serpylli ( cimbrisor)  10 g
Fructus Juniperi ( fructe de ienupar)  10 g
Se fac frectii cu otet aromatic preparat prin macerarea a 100 g amestec din aceste plante, timp de sapte zile, intr-un litru de otet. Sa se strecoare prin presare.
Apiterapie
Tinctura de propolis 20% , cu actiune antivirotica. Se iau 20-30 picaturi intr-un paharel cu apa sau lapte, de 2-3 ori pe zi, inainte de mese cu o ora.
Presopunctura si acupunctura
Se stimuleaza cu ajutorul acelor sau masajul punctual Fundul vaii – IG 4 – ce se afla la unirea celor doua oase din prelngirea degetului mare si aratator de la mana. Masajul se face prin tonifiere cu varful degetului aratator sau mare de la mana, in sensul de invartire a acelor de ceasornic ( de insurubare). Se pot aplica 2-3 sedinte pe zi, in total 15 sedinte pe serie. Se pot aplica si preventive in epidemii.
Bai
- Farina Brassica nigra ( L.) Koch. ( Sinapis nigra L.) ( faina de mustar negru). Se fac bai, cu 250 g faina intr-un saculet ce se agita in apa de baie. Se face o baie pe zi la temperature de 37 grade C.

Care sunt consecintele unei intoxicatii cu metale grele



Printre afectiunile dezvoltate de intoxicatiile cu metale grele se numara: tulburari psihice, depresie, halucinatii si delir, pierderea echilibrului in cazul intoxicatiei cu mercur, iritabilitate, comportament agresiv, suicidar, dificultati de somn, oboseala cronica, slabiciune, stare de rau inexplicabila, scaderea rapida in greutate, pierderea poftei de mancare, pierderea auzului, sensibilitate la lumina si senzatii tactile diminuate in cazul intoxicatiei cu arsenic etc.
In fiecare zi apare o alta stire despre toxinele existente in mediul inconjurator si despre expunerea noastra la acestea. Jucariile pentru copii sunt toxice din cauza prezentei plumbului, biberoanele sunt nocive ca urmare a toxinelor ce se scurg in lapte din materia prima folosita; oamenii care traiesc o viata sanatoasa si au fost testati, au descoperit ca detin un numar incredibil de toxine in fluxul lor sanguin. Un studiu recent a aratat ca foarte multi oameni prezinta inca niveluri de DDT in sange, o substanta care a fost interzisa cu multi ani in urma.
Un alt studiu efectuat pe copiii nou-nascuti a demonstrat existenta a aproximativ 300 de substante chimice in sangele din cordonul ombilical! Cordonul ombilical reprezinta viata unui copil, prin intermediul acestuia se aduce hrana de la mama si totodata se elimina deseurile. Lichidul amniotic scalda embrionul in cresterea sa, iar cordonul ombilical aduce oxigen embrionului si totodata nutrienti precum si o gama uimitoare de substante toxice industriale, potrivit unui recent studiu intitulat, Poluarea la nou-nascuti.
Din cele aproximativ 300 de substante detectate in sangele din cordonul ombilical, 180 cauzeaza cancer, iar 217 sunt toxice atat pentru creier cat si pentru sistemul nervos si cauzeaza defecte la nasterea fatului.
Concluzionand, putem afirma ca toti oamenii de la mic la mare au nevoie de suplimente pe baza de zeolit pentru eliminarea metalelor grele si a toxinelor prezente in organism. Cel putin o cura de Zeolitul lichid imbogatit cu DHQ pe an este necesara pentru a preveni aparitia unor boli grave determinate de prezenta toxinelor si metalelor grele in sange.