vineri, 28 februarie 2014

Terapia cu aerosoli salini



Terapia cu aerosoli salini sau salinoterapia este unul dintre cele mai eficiente tratamente in afectiunile respiratorii. Curele in saline pot calma tusea fumatorilor, astmul bronsic, pot vindeca sinuzitele si sunt recomandate in tratamentul rinitelor alergice. 
Daca suferiti de boli recurente ale sistemului respirator, precum bronsita sau astmul bronsic, medicii specialisti propun tratarea afectiunilor cu ajutorul terapiei cu aerosoli salini pacientilor cu boli respiratorii. Atentie insa! Nu trebuie sa inlocuiti tratamentul recomandat de medical dumneavoastra currant cu mersul la salina. Aerul sarat stimuleaza eliminarea secretiilor prezente de la nivelul bronhiilor, curatand zona si reducand inflamatiile si iritatiile prezente in caile  respiratorii. 
De ajutor si in cazul dermatitelor 
Atunci cand inhalati aerosolii salini,  ei sunt absorbiti si la nivelului epidermei, astfel rezolvandu-se in acelas timp mai multe probleme de sanatate. Scapati de tuse, de simptomele neplacute ale sinuzitei, iar dermatitele alergice si semnele psoriazisului sunt reduse pana la vindecare. 
Salinoterapia are proprietati benefice si in tratamentul ranilor deschise sau in calmarea arsurilor. 
Daca sunteti sanatos, dar va simti obosit si fara putere, tot salionoterapia este cea care va ajuta sa va reveniti. Cura salina reactiveaza sistemul imunitar, stimuleaza rezistenta organismului la stresul cotiodian si il protejeaza de infectii. 
O cura cu sare trebuie efectuata de 2 ori pe an timp de cate 14 sedinte, aproximativ cate o jumatate de ora. Astfel veti reusi sa reglati tulburarile de metabolism, disfunctiile tiroidei, meteosensibilitatea si chiar insomnia. 
Salinoterapia are si contraindicatii, printre care amintim afectiunile contagioase si bolile cardiace, precum sunt hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, angina pectorala. Nu este recomandata terapia cu aerosoli salini pacientilor cu epilepsie si cu alte afectiuni care pot duce la pierderea cunostintei si in hipertiroidie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu