marți, 31 decembrie 2013

Actiunea masajului







ACTIUNEA MASAJULUI
Masajul - fie ca este terapeutic, fie ca este fiziologic (masajul sportiv) - are o actiune locala si alta generala.

ACTIUNEA LOCALA
Are o actiune de sedare (calmare) asupra algiilor cutanate, articulare sau musculare, fie ca aceste dureri sunt de tip inflamator, traumatice sau iritativ locale. De asemenea are o actiune hiperemianta locala, actiune de stimulare circulatorie, cu bune efecte de nutritie a tesuturilor. Se amelioreaza astfel atat circulatia limfatica, cat si cea sanguina si deci activitatea organelor masate. Masajul are si o actiune depurativa locala (efect mecanic). Prin aceasta actiune se inlatura staza din tesutul interstitial, favorizandu-se astfel resorbtia infiltratelor, transudatelor si exsudatelor.

ACTIUNEA GENERALA
Masajul creste metabolismul bazal, stimuleaza functia respiratorie si circulatorie si are o actiune se sedare nervoasa - favorizeaza somnul, combate oboseala musculara si imprima organismului o stare generala buna si foarte placuta. Toate aceste efecte ale masajului sa nu uitam ca se exercita direct asupra pielii, printr-un mecanism reflex si circulator. Tegumentul are o bogata inervatie si vascularizatie. Exteroceptorii - formatiuni nervoase din piele - si proprioceptorii - formatiuni nervoase din muschi, ligamente si tendoane - receptioneaza orice stimul de la nivelul tegumentului, care se transmite prin reflex catre sistemul nervos central. Organele interne, viscerele, se proiecteaza din punct de vedere nervos pe anumite zone cutanate corespunzatoare, denumite metamere sau zonele Head (stabilite de Head). Aceste zone, intrand in mecanismul reflex de actiune a masajului, vor influenta si viscerele, adica organele profunde situate pe teritoriul metameric corespunzator. Se observa de aici ca, in mod cert, masajul, pe langa o serie de indicative utile, necesita si unele retineri avand chiar si contraindicatii. In al doilea rand, stim ca pielea este un rezevor important de sange, detinand un sfert din cantitatea totala a acestuia. Masajul se adreseaza direct circulatiei superficiale si indirect celei profunde. Se pot adauga aici si diferite substante de tip H (histaminic), care iau nastere prin diferitele manevre ale masajului (ciupiri, bated, vibratii etc.) si care au o intensa actiune vasodilatatoare. In acest fel, masajul produce o hiperemie periferica, cu efecte derivante si revulsive, foarte mult cautate si apreciate in terapeutica.

INDICATII
Din cele expuse mai sus, se poate deduce ca indicative masajului sunt foarte largi. Masajul poate fi folosit in scop terapeutic si fiziologic (igienic sau sportiv). Cele mai curente indicatii ale masajului sunt: - boala reumatismala de tip inflamator sau degenerativ, cu manifestable sale articulare sau abarticulare; - bolile ortopedice, afectiunile posttraumatice (facturi, luxatii, entorse, sechele dupa portul aparatelor gipsate, edeme cronice etc.); - bolile neurologice, cu paralizii, pareze, atrofii, hipotrofii musculare etc.; - afectiuni vasculare, mai ales cele de tip venos, cu edeme cronice; - boli de nutritie - obezitate etc.

CONTRAINDICATII
Datorita aparentei benignitati a masajului, contraindicatiile necesita a fi precizate: - infectiile acute sau inflamatiile pielii (eczeme, dermite, furuncule, abcese, flegmoane etc.) - procesele inflamatorii acute ale articulatiilor sau oaselor (artrite, osteomielite etc.); - afectiuni vasculare (flebite, sindroame hemoragice etc.); - boala canceroasa, cu orice localizare; - tuberculoza pulmonara evolutiva; - afectiuni digestive acute.

KINEZITERAPIA
Definitie: este disciplina care foloseste miscarea in scop terapeutic. Se mai numeste cultura fizica medicala (C.F.M.) sau gimnastica medicala (kinesis = miscare). Istoric: miscarea, ca exercitiu fizic, a fost folosita din cele mai vechi timpuri. Popoarele antice ale lumii (in Egipt, China, India) au apreciat-o. La greci si romani a cunoscut o ampla dezvoltare (Hipocrate, Celsus, Galen etc.). Renasterea dedica exercitiului fizic opera De arte gimnastica (1969). Conceptia despre miscare a suedezului Henrich Ling (1776 - 1839), a marcat o etapa in dezvoltarea si raspandirea, pana la popularizare, a gimnasticii sale, denumita suedeza. El a deosebit gimnastica in patru ramuri distincte: educativa sau pedagogica, militara, estetica si medicala. Remarcam faptul ca gimnastica medicala a inceput sa se dezvolte independent. Succesorii lui Ling s-au ocupat in mod deosebit de aceasta forma de gimnastica (Branting, Liedbeck, Wide etc.), intreaga Europa fiind foarte entuziasmata de gimnastica suedeza (Franta, Germania, Belgia etc.). In tara noastra gimnastica medicala incepe sa se dezvolte mai mult in legatura cu educatia fizica.

Intariti-va sistemul imunitar in mod natural

Cum a venit frigul peste noi, cum au aparut racelile si virozele de toamna-iarna. Exista numeroase solutii naturale care va pot ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa preveniti racelile care apar odata cu instalarea sezonului rece. Descoperiti  trucurile recomandate de  Dr. Oz pentru a va fortifica  sistemul imunitar!
Celebrul doctor recomanda cateva alimente pe care le aveti deja in bucatarie, alimente care pot sa va protejeze sistemul imunitar si sa va fereasca de raceli.  Apelati cu incredere la  solutiile recomandate de  Dr. Oz:
1. Uleiul de oregano  - are un efect purificator la nivel intestinal, eliminand toxine prezente in intestine. Aceasta purificare favorizeaza cresterea eficientei digestiei, astfel ca sistemul  imunitar va beneficia de o protectie ridicata.   Dr. Oz recomanda sa luati cate 200 mg de  uleiul de oregano de trei ori pe zi.
2. Cruciferele  - stimuleaza procesul de detoxifiere la nivelul ficatului, astfel celulele sistemului imunitar vor beneficia de un terenul propice pentru a se pastra sanatoase.  Aceasta detoxifiere stimuleaza sistemul imunitar care va face fata cu succesc atacurilor virusilor care sunt responsabili de declansarea racelilor de sezon.  Dr. Oz va recomanda sa consumati in special: broccoli, conopida, varza si gulii pentru a asigura detoxifierea ficatului.
3. Avocado  - curata glandele suprarenale si imbunatateste functionarea sistemului imunitar. De asemenea, asigura organismului grasimi sanatoase si antioxidanti care impiedica aparitia dezechilibrelor hormonale. Dr. Oz va recomanda sa consumati un sfert de avocado zilnic!
4. Patrunjelul – la recomandarea doctorului trebuie sa folositi frunzele proaspete de patrunjel in abundenta peste salate, ciorbe si orice alte mancaruri. Trebuie sa stiti ca patrunjelul are un continut extrem de bogat in clorofila si vitamina C care intaresc imunitatea, are efect antiinflamator si curata organismul de toxine.
5. Ghimbirul - impiedica acumularea toxinelor la nivelul plamanilor si  a sinusurilor, protejand organismul de infectiile respiratorii.  De asemenea, curata sistemul limfatic, cunoscut drept "sistemul de canalizare a organismului“.

Care sunt efectele zeolitului


Zeolitul este un mineral vulcanic incarcat negativ, ce atrage toxinele incarcate pozitiv (toate toxinele sunt incarcate pozitiv) mentinandu-le in structura sa in forma de cusca. Incarcatura ionica se transforma intr-una pozitiva cand mineralul este incarcat cu toxinele pe care le absoarbe. Celulele normale au o incarcatura neutra, in timp ce, celulele canceroase au o incarcatura electrica negativa. Cu alte cuvinte, moleculele de zeolit care devin pozitive ulterior absortiei toxinelor, atrag in cele din urma celulele infestate. Odata patruns in celula canceroasa, zeolitul o distruge. Partea tri-metalica a zeolitului distruge nucleul celulei si citoplasma ei. Unele celule sunt distruse in momentul in care citoplasma explodeaza, altele in momentul în care peretele si membrana cedeaza din cauza distrugerii nucleului. Datorita încarcaturii ionice, zeolitul atrage doar celulele bolnave, nu afecteaza în niciun fel pe cele sanatoase.

Sunt cunoscute mai multe tipuri de zeolit cu diverse intrebuintari. Acest lucru este foarte important de avut in vedere atunci cand cititi si va documentati despre zeolit pe internet sau in literatura de specialitate. Forma de zeolit folosita in terapii si continuta si de Zeolitul lichid imbogatit cu DHQ este Clinoptilolitul. Zeolitul natural se gaseste in peste 50 de structuri diferite si peste 100 de tipuri sintetice. Tipul de zeolit banuit ca ar fi toxic pentru organismul uman este denumit erionite, acesta reprezentand o forma de fibre de zeolit, ce provin dintr-un vulcan de pe platoul Anatolian din Turcia.

Zeolitul lichid ca forma de tratament pentru diverse afectiuni ce au la baza intoxicatia cu metale grele si toxine, a fost lansat acum 4 ani de zile, si de atunci milioane de sticle au fost vandute in intreaga lume. Pana in momentul de fata, nu a fost raportat nici un caz de boala sau reactie adversa ca urmare a administrarii acestui supliment. Zeolitul lichid imbogatit cu DHQ este fabricat in SUA, acest lucru reprezentand totodata o garantie a efectelor benefice asupra organismului uman, avand in vedere strictetea cu care guvernul american permite vanzarea unor astfel de suplimente alimentare. Produsul Zeolit lichid imbogatit cu DHQ este autorizat si in Romania, conform normelor Europene.