sâmbătă, 30 noiembrie 2013


Pierderea din greutate in cazul femeilor supraponderale poate reduce riscul de a dezvolta cancer de san, potrivit unui studiu.
Cercetatorii au descoperit ca femeile supraponderale, care au slabit 5% din greutatea corpului lor, sunt cu 50% mai putin susceptibile de a dezvolta cancer la san. Se pare ca pierderea de grasime corporala poate reduce nivelul de hormoni care declanseaza cancerul.
Studiul a implicat participarea a 439 de femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 75 de ani, care au fost impartie in 4 grupuri - primul fiind supus unui regim alimentar si exercitiilor fizice, cel de-al doilea grup a urmat doar o dieta, al treilea grup a efectuat doar exercitiile fizice, iar utimul grup nu a schimbat deloc stilul de viata.
Cercetatorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din Seatle au constatat ca femeile care au urmat regimul alimentar si programul de exercitii fizice au pierdut 10% din greutatea corpului lor. Ei au masurat, de asemenea, nivelurile anumitor tipuri de estrogen si testosteron, cunsocute pentru riscul lor de a favoriza aparitia cancerului, iar acestea au scazut intre 10 si 20% in cazul femeilor care au pierdut din greutate.
„Sustinem cu tarie beneficiile mentinerii la o greutate sanatoasa, intrucat aceasta poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer de san", afirma Eluned Hughes, potrivit DailyMail.
Un alt studiu efectuat la inceputul acestui an a descoperit ca femeile supraponderale diagnosticate cu cancer de san au prezentat un risc de recidiva in urma tratamentului, cu 17% mai mare fata de femeile cu o greutate corporala normala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu