joi, 21 februarie 2013

Zeolitul Clinoptilolit


Clinoptilolitul reprezinta doar unul dintre cele peste 50 de tipuri de zacamant zolit. Clinoptilolitul este un alumino-silicat, face parte din clasa de compusi Zeoliti. Clinoptilolitul se gaseste in pamant, si se extrage din mina. Clinoptilolitul, ca si zeolitul, s-a format cu milioane d ani in urma prin interactiunea lavei fierbinte si apa sarata a marilor si oceanelor.
Zeolitul este defapt un mineral, si mai exact un aluminosilicat care s-a format in timpul eruptiilor vulcanice. Acest zeolit, s-a format in urma contactului dintre lava si apa marii. Dintre numeroasele tipuri de zeolit cunoscute, doar unul singur este utilizat in scop, si anume cel cunoscut sub numele de clinoptilolit. Numele a fost primit de la mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt, si se traduce Piatra care Fierbe (ze-lithos), sau Piatra Zeilor (zeo-lithos). Aceasta denumite descrie simbolic formarea acestui mineral prin interactiunea lavei cu apa marii, precum si calitatile sale terapeutice.
Clinoptiloitul ca si zacamant, se gaseste in pamant, si a fost deja contaminat cu toxine, datorita sturcutii sale unice tip cusca. Clinoptilolitul ar putea fi contaminat cu mercur, plumb, arsenic si alte metale grele precum si aluminiu, erbicide, pesticide si orice altceva ce este prezent in apa de ploaie, aer sau in sol. Zeolitul Clinoptilolit trebuie curatat prin metode moderne, inainte de a il ingerat. Procesul de curatare al zeolitului sau clinoptilolitului este complex si necesita procese termo-mecanice si instalatii sofisticate.
In urma prelucrarii, purificarii si activarii clinoptilolitului, capacitatea de schimb cationic este folosita la maxim.
Clinoptilolitul este singura forma de zeolit destinata consumului uman cu un nivel de puritate variabil si efecte tamaduitoare. Conform United States Geological Survey (USGS), cele mai bune depozite naturale de zeolit din întreaga lume sunt estimate sa aiba un continut de zeolit variind de la 60% la 80% în puritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu